Projecten

28.03.2022
ons buurtpunt

ons buurtpunt

Door de komst van een buurtpunt in een dorp of stadwijk zijn inwoners niet meer voor alles op hun auto aangewezen: minder mobiliteitsproblemen, goed voor milieu, klimaat en gezondheid. Bovendien behouden senioren en mensen die mensen die geen auto ter beschikking hebben (langer) hun onafhankelijkheid.

Met het project 'ons buurtpunt' in Vlaanderen bieden wij ondersteuning bij de opstart, coachen we bestaande buurtpunten en vormen we een netwerk voor kennisdeling.

Alles over ons buurtpunt

Logo LaMA

LaMA

LaMA staat voor Laboratoria Mobiele Alternatieven, een uitgewerkt en getest cocreatief traject om samen met burgers mobiliteitsvraagstukken aan te pakken. Tientallen gemeenten gingen hier al met succes mee aan de slag. Je kan in de LaMA-academie van Netwerk Duurzame Mobiliteit opleiding volgen over deze methode.

Alles over LaMA

Logo verover de ruimte

Verover de ruimte

In het kader van het ambassadeurschap als SDG Voice 2021 lanceerden we in mei een oproep aan de Vlaamse bevolking: verover de ruimte! Zo bracht Netwerk Duurzame Mobiliteit burgers en lokale overheden dichter bij elkaar, om samen meer inspirerende, leefbare buurten te ontwerpen.

De oproep vertrok vanuit een brede alliantie Verover de ruimte van onder meer middenveld-organisaties, socioculturele verenigingen en betrokken ondernemingen. Onze oproep werd zo versterkt door meer dan 70 partners en vormde een mooie intro tot de Week van de Mobiliteit, waar we dit thema nog extra in de verf konden zetten.

alles over verover de ruimte